استاد دکتر منوچهر ستوده را همه می شناسند و نیازی به معرفی ایشان نیست . هم ایشان و هم استاد دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی در ملاقات های حضوری که افتخار آن نصیب من شد، دقت و توجه خاص نسبت به تحقیقات انجام گرفته از سوی اینجانب نشان داده اند . برای هر دو بزرگوار آرزوی سلامتی می کنم . مطلب زیر یادداشتی به خط استاد منوچهر ستوده و خطاب به اینجانب است :
برادر محترم جناب آقای کولاییان
مقالات مرحمتی رسید وساعتها مخلص را مشغول کرد. نکته ای که به آن برخورده اید بسیار جالب و قابل بررسی است .
شما بهتر از من می دانید که ما فقط از طرف مشرق و مشرق نشینان خیال راحت داشتیم وگرنه از شمال و غرب و جنوب دائم احساس فشار می کردیم و همیشه به خود حالت دفاعی گرفته بودیم .
همسایه شرقی ما یعنی هند با مدارا با ما زندگی کرده است . ابوریحان بیرونی از رصدخانه های هند استفاده کرده و کتب نجومی خود را نوشته است .
بوعلی سینا از کتابخانه های هند استفاده کرده و کتاب قانون خود را نوشته است ما با هندی ها داد و ستد علمی داشته و داریم . این جریان در پرده ابهام مانده بود تا جنابعالی پرده از آن بر گرفتید .
نکته ای که جنابعالی به آن برخورده اید شباهت دو زبان را متوجه شده اید نکته جالبی است .
درصدر اسلام عده ای برنجکار ما از هند خواسته ایم . ایشان با زبان خود وارد خاک ما شدند و نامگذاری انواع برنج و وسایل کارشان بیشتر بوی واژه های هندی را می دهد .
اگر معتقد به تقل مکان آریایی ها باشیم و بتوانیم نشان دهیم که روزی ما با هم بوده ایم آن وقت مقداری از این مساله حل خواهد شد .
از خداوند متعال توفیق شما را خواستارم و در انتظار پیشرفت های جنابعالی هستم .
۲۵ فروردین ۱۳۸۹